Skip to main content

Omgeving

Doornspijk of Thornspic en in het Nedersaksisch ook wel Doospiek genoemd. Een mooi dorpje met meer geschiedenis dan u denkt!

Wist u bijvoorbeeld dat Doornspijk één van de oudste dorpen van Noordwest Veluwe is?

Of dat de oude Sint-Ludgeruskerk ooit is afgebroken omdat de magistraat van Elburg bang was dat de Spanjaarden dit gebouw als schuilplaats zouden gebruiken? Eind 16e eeuw werd de kerk herbouwd, maar meerdere malen getroffen door de bliksem en óók nog door de stormvloed in 1625. Daarna is ervoor gekozen de kerk te verplaatsen naar een veiligere plaats, verder van het water, waardoor het centrum van het dorp ook verhuisde.

Wanneer u geïnteresseerd bent in geschiedenis is het dorpje Elburg ook geweldig. Dit dorp is één van Nederlands meest bezienswaardige Hanzesteden. Duik terug in de tijd met een bezoek aan een van de vele stadsmonumenten of geniet van een hapje en drankje aan het water.

Als u van wandelen of fietsen houdt, dan moet u hier zijn! Wanneer u graag wilt varen of zwemmen, kunt u volop genieten aan/op het Veluwemeer.

Op loopafstand van onze accommodatie vindt u een prachtig bos, de heide én Zandverstuiving De Haere. Zoiets als de Zandverstuiving heeft u nog nooit gezien in Nederland. Een leuke bijkomstigheid zijn de kamelen, zebra en een soort ‘buffel-stier’ (Stiekem hebben wij geen idee wat voor dier het is, maar hij is wel gaaf!) Zeker de moeite waard om op een mooie dag naartoe te lopen. 

Onderweg naar de Zandverstuiving komt u ook langs Dierenhoeve Wessinge. Hier kunt u, op afspraak, alpaca's, geitjes en kleine schaapjes voeren! Wie wil dat nu niet?! Meer weten? Vraag gerust naar de opties!

De Heide
De Zandenplas
Bij de Zandverstuiving
Gratis te bezoeken (Zandverstuiving)
Dierenhoeve Wessinge
Zandverstuiving
Forellenpark de Haere (visvijver)
Het Verscholen Dorp Vierhouten
Zandverstuiving
Zandenplas (zwemmen)